Spørgsmål fra bruger:
Hejsa PP
Jeg har længe gået med drømmen om at blive politibetjent og har nu besluttet mig for at nu skal det være. Så jeg er begyndt at træne målrettet, bl.a. ved hjælp af jeres side. Men noget der er svært at vide eller træne er den psykiske belastning. Her tænker jeg på ting man kan opleve i jobbet som udfordre psyken, fx et slemt trafikuheld, give familier besked om at deres barn er død, døde mennesker. Det er jo af gode grunde noget jeg aldrig har oplevet før, så hvordan ved jeg om jeg kan klare presset og om jeg er psykisk robust nok?
Bedste hilsner
Nicklas
Svar fra Politiparat:
Hej Nicklas
Tak for din mail, det er et virkelig godt spørgsmål som mange aspiranter spørger sig selv om før de begynder på uddannelsen, altså hvordan ved man egentlig om man kan klare presset.
Generelt har alle ansøgere en fornemmelse af at det kan de godt, langt de fleste, hvis ikke alle gør sig også overvejelser om hvordan de vil håndtere de forskellige krævende situationer, og allerede der forbereder man sig lidt mentalt på at der kommer psykisk belastninger under uddannelsen og i jobbet. På skolen får de en masse træning og opbygger en ”værktøjskasse” som du tager med dig ud på stationen. Du kommer til at køre med en fast vejleder, der har interesse i at køre med studerende og derfor er der en masse sparing at hente der. Dels er han/hun selvfølgelig mere rutineret i tjenesten og dels tager vejlederne hensyn til hvor du er i din udvikling.
Hvis du allerede ved at du ikke kan tåle at se blod, eller hader konflikter så bør du overveje om du vil søge en ekstra gang.
Mvh
Nicolai
Politiparat