Spørgsmål fra bruger:

Hej Politiparat,

Jeg er en ung kvinde på 23 år der overvejer at søge ind som politibetjent, men jeg kan godt blive lidt nervøs eller usikker på om jeg kan klare det, både når det gælder det fysiske, men også om nogle ser ned på en fordi man er kvinde, her tænker jeg ikke på de almindelige borgere men mere i de kriminelle miljøer? Hvad er jeres erfaring?

Mvh

Pernille.

Svar fra Politiparat:

Hej Pernille,

I dag er der kun en smule forskel på de fysiske optagelseskrav for mænd og kvinde. Optagelsesprøverne kræver at du har forberedt dig godt og når du er kommet ind bliver du løbene testet om du fortsat kan klare kravene. Så når du først er kommet ind, så holder du din form ved lige for du vil blive testet løbende. Det er vigtigt at træne styrke som noget af det første, da det tager længere tid at ”bygge muskler” end at komme i god form.

I dag er der ca. 20-25% kvinder på uddannelsen, dem vi har interviewet har ikke oplevet udfordringer af betydning fordi de er kvinder.

Du kan godt føle et større pres på dig, når du er kvinde i politijobbet, nok mest fordi det er et meget fysisk job, og mange kriminelle føler de nemmere kan nedlægge en kvindelig politibetjent – Det skal du ikke have, for det er ikke rigtigt. Der er så mange redskaber til rådighed i dag, og mange kvinder bidrager med nogle helt andre styrker end hvad mænd kan, og de er derfor vigtig i politi-faget.

Med venlig hilsen

Søren
Politiparat