Spørgsmål fra bruger:

Hej Politiparat, jeg er en pige på 24 år der drømmer om at blive politibetjent. Jeg ved at det er det jeg vil, og jeg har trænet til det i et års tid. Rent styrkemæssigt er jeg om med tror jeg, men jeg laver bl.a. et super dårligt længdespring, og jeg har trænet f.eks. ben længe. Jeg er lidt usikker på hvordan jeg bærer dette ad. Der er så mange ting man skal kunne til politiets optagelsesprøve, og det er lidt uoverskueligt at blive god til det hele

Mvh
Signe fra Århus

Svar fra Politiparat:

Hej Signe. Først og fremmest lyder det jo til, at du har arbejdet super hårdt allerede. Bliv ved med det, og så skal du nok kunne smadre den fysiske test hos Politiet.

Som du har gjort, er det vigtigt at du træner muskler først, da det er dette der tager klart længst tid at udvikle sig i. Hvis du allerede kan tage de nødvendige gentagelser, vil jeg ikke gå meget i dybden med dette, men blot sige, at vi har strikket et 12-ugers program sammen, som faktisk træner alle parametre, hvis du følger det. Det er lidt intensivt (6 dages træning i ugen, i 12 uger), men sikrer dig massiv fremgang, og gør at du med sikkerhed udvikler dig meget rent styrkemæssigt. Derefter er du klar til at træne de specifikke øvelser.

Grunden til at jeg nævner ovenstående, og ikke blot som en reklame for vores produkt, men er fordi det kunne lyde til, at du har gjort en af disse fejl: 1. Du har ikke trænet dine coremuskler, dine lår (mest baglår) tilstrækkeligt – og når jeg siger tilstrækkeligt mener jeg med høj vægt og få gentagelser. Det er ret komplekst at øge styrke og muskelmasse, og jeg kan skrive længe om det her, hvis vi skulle igennem det hele. Det undlader vi at gøre. Fejl nummer 2 er, at du simpelthen ikke har trænet selve længespringet nok. Du bliver god til det du øver, og det gælder i alle henseende. Hvis du ikke træner længdespring hver dag, bliver du ikke bedre til det rent tekniske. Det kræver både den nødvendige styrke, og derefter den nødvendige teknik, for at lave et godt længdespring.

Vi har skrevet en lang sektion om lige præcis længdespring, og derudover tager træningsprogrammet dig igennem et intensivt forløb, der træner meget specifikke områder målrettet Politiets optagelsesprøve.

Det er en meget svær fysisk test hos Politiet, og den er meget kompleks at træne til, hvis man mangler at træne dem alle. Du kan godt træne det selv, og hvis du vil dette, bør du sætte dig ned og undersøge, hvad de enkelte discipliner kræver at dig, og finde ud af, hvordan du kan kombinere dem efter dine behov. Eventuelt få en personlig træner med om bord, hvis det er styrke du mangler.

Jeg håber det er et tilfredsstillende svar, til trods for “reklamen”. Det er bare en svær prøve, og vi er stolte af at have lavet et program der tilbyder det hele.

Med venlig hilsen
Nicolai fra Politiparat