Spørgsmål fra bruger:

Hej Politiparat

Det er måske et dumt spørgsmål der svarer for sig selv, men jeg har hørt at et job som politibetjent er lidt hårdt for familielivet. jeg har også overvejet at søge som ambulanceredder, men det er vel sikkert det samme?

Jeg er uddannet fysioterapeut, men jeg har brug for at have hænderne direkte hvor der er brug for dem, og jeg brænder for at være ude i marken

Hilsen Jimmy, far på 34

 

Svar fra Politiparat:

Hej Jimmy. Det er ikke et dumt spørgsmål, og det er uden tvivl et spørgsmål som mange har, og derfor dukker vi lidt ned i det.

Generelt kan et “et job i marken”, som du så fint beskriver det, være hårdt på familielivet, men det er også givende. Der er ikke nogen tvivl om, at et job hos Politiet byder på udfordringer på familiefronten, og ligeledes et job som redder. Der er arbejde på alle tider af døgnet (oftest), usikkerhed hos politiet, da det er et farligt job med risiko. Usikkerheden er ikke noget der spiller en enorm rolle, men det bidrager da uden tvivl som et stressmoment.

Så når du spørger om det er hårdt for familielivet, er svaret vel nok et ja – men hvilke jobs er ikke det? Det kan være svært at få familie og arbejde til at gå op i en højere enhed, specielt når der er skiftende arbejdstider, og det er naturligvis en ting man skal være klar over inden man søger. Du får (oftest) ikke et 8-16 job hos Politiet – Det er muligt, men der er mange der har skiftende arbejdstider.

Der er pludselige behov der skal udfyldes hos Politiet, f.eks. under hændelser hvor der er behov for mange politistyrker.

Svaret er derfor ja til, om det er hårdt for familielivet – men det er som man tager det. Der er ligeledes rigtig mange fordele i jobbet, og en af dem er uden tvivl, at du laver dagens gode gerning. Og hvis du kan lide at have hænderne hvor der er brug for dem, og du har den rette motivation, er familielivet oftest til at løse.