Hvilke fag har man på politiskolen?
Politiets basisuddannelse er bygget op således, at man har 11 måneder på skole, 11 måneder i praktik ude i en kreds og 6 afsluttende måneder på politiskolen igen.
I løbet af de i alt 17 måneder, som man har på skolen, har man mange forskellige fag. Jeg vil i dette blogindlæg fortælle om de vigtigste fag, som man møder som politielev på politiskolen.
Magtanvendelse
Dette fag handler om at lære at anvende magt som politibetjent. Det vil altså sige, at man lærer forskellige greb og tekniker, som kan være anvendelige på gaden. Endvidere lærer man også at benytte politiets andre magtmidler, som er staven, peberspray og pistolen. Èn ting er at kunne bruge det, men man skal også vide, hvornår man må bruge det i henhold til loven. Dette lærer man også i faget magtanvendelse.
Undervisningen foregår mest i et måttelokale, men nogen gange kan undervisningen også blive flyttet udenfor, hvor man har en masse forskellige cases. Det er sjovt!
Skydning
På politiskolen lærer man naturligvis også at håndtere et våben. Oftest har man en hel dag på skydebanen, hvor man får skudt en hel masse. Det handler nemlig om at træne, træne og træne!
Patruljetjeneste
Patruljetjeneste er måske det mest praksisnære fag man har på politiskolen. Her arbejder man rigtig meget med cases, hvor en patrulje får en opgave, som de skal løse. De andre i klassen er så figuranter. I starten er det meget lavpraksis, idet man lærer at visitere folk, ransage biler osv. Man bygger så på hen af vejen, således casene bliver mere og mere udfordrende. Skide sjovt og et godt afbræk fra klasseundervisningen.
Udrykningskørsel
Fagets navn siger sig selv; man lærer at køre udrykningskørsel. Det er en uddannelse på 2 uger, hvor man vigtigt bliver udfordret. GLÆD JER!
Strafferet
Som politibetjent skal man naturligvis også vide noget om jura. På 1. semester handler jura undervisningen om det strafferetslige, hvilket vil sige alt det, som står i straffeloven. Det lyder tørt, men så snart man er i gang, er det faktisk et meget fedt fag. Man lærer om de fleste paragrafer, som man finder i straffeloven. Undervisningen bliver kørt på et forholdsvis højt niveau, så det er bare at følge med!
Civilret
På 3. semester handler det så om civilretten. Civilretten er alt det, som ligger udenfor det strafferetslige. Man bliver bl.a. undervist i erstatningsloven og forvaltningsloven, som er nogen af de ting, som ligger indenfor civilretten.
Dansk grammatik
En politibetjent skal jo også kunne bruge dansk grammatik korrekt i sine politirapporter, hvorfor et fag som dansk grammatik er meget relevant. Det er på et meget lav niveau, hvilket egentlig er meget rart, idet man kan have glemt mange ting fra folkeskolen;-)
Engelsk
Engelsk er også et fag på politiskolen. Ligesom dansk grammatik er det på et meget lavt niveau, men det giver jo mening, idet en politibetjents fornemmeste opgave ikke er at snakke engelsk. Men vi lever i en globaliseret verden med åbne grænser, hvorfor det er super fedt at kunne et par engelske gloser engang imellem!
Rapportsprog
I dette fag får man læring i, hvordan en politirapport skal skrives. Ydermere lærer man, hvordan man skal bruge politiets sagsstyringssystem.
Udvidet førstehjælp
På politiskolen har man en uges uddannelse i udvidet førstehjælp. Man lærer langt mere end det man gjorde, da man tog kørekort. Det er en super fed uge, som man bare skal glæde sig til!
Voldsomme hændelser
I dette fag har man fokus på de voldsomme hændelser, som en politibetjent kan blive udsat for. Man lærer endvidere hvordan man kan håndtere disse hændelser. Det kan være hændelser som underretninger, dødsulykker, voldsomme sager med børn osv.
Ovenstående er ikke alle fag, som man har på politiskolen, men en stor del af dem. Man skal eksamineres i det fleste af overstående, så det er vigtigt, at man følger med.
Tak fordi du gad at læse med og spørg endelig løs, hvis du har nogen spørgsmålJ